Hajdúnánás Műfüves Nonprofit Kft. - www.hajdunanaskse.hu

Hajdúnánási férfi
kéziladba utánpótlás

(Kispályás Műfüves Nonprofit Kft.)

Híreink

Beharangozó - 2013/2014 NBI/B keleti csoport

A tavalyi célkitűzést teljesítette csapatunk, mivel sikerült megragadni a másodosztályban. Az előző bajnoki idényben az egyik szomszédvári csapat, a hajdúböszörményi egyesület búcsúzott az NBI/B-től. A tavalyi évadban minimális létszámmal rajtolt a bajnokság, így várható volt, hogy az idei szezonban bővül a létszám.

 Idén 14 fős a keleti csoport. Az NBI-ből kiesett kecskeméti egyesület természetesen ebbe a keleti régióba került. A volt NBI-es csapat mellett, még a Pick Szeged II, PLER Budapest II és a FTC KN Kft csapata került ebbe a csoportba. Az így kialakult mezőny igen kiélezett bajnokságot ígér. A tavalyi évad csapatai is változtak, hiszen a feljutott Mezőkövesd mellé szeretnének újabb csapatok bejutni az NBI-be.
Az előző bajnoki szezont követően elkezdődtek a csapatépítések. Először talán nézzük a szomszédvári egyesületeket.
A nyíregyházi csapat, nem csak edzői poszton, hanem a névadó szponzori téren is változott. Így a soron következő bajnokságban, már Nyír-Flop Holding-Nyíregyháza néven indul a csapat. A csapat sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy mindenképp szabolcsi kötődésű játékosokra építenének. A nyári szerzemények Juhász Zoltán (Eger), Kaplonyi Zoltán és Nagy Csaba (Balmazújváros). A listából látszik, hogy az Eger és a Balmazújváros olyan játékosokat engedett el akik az előző évben meghatározó szerepet töltöttek be.
Az egri csapat is erősített a holt szezon alatt. 8 új játékos érkezett a hevesi csapathoz. Közülük több játékos is rendelkezik NBI-es illetve válogatott múlttal. A vezetőedző Csík János elmondta, hogy minden posztra sikerült úgy igazolniuk, hogy legalább 1, de inkább két jó játékos jut. Az igazolt játékosok listája, Kőrizs István (Balmazújvárosi KK), Pálos Gábor (FTC-PLER KC), Szabó Péter (B. Braun Gyöngyös), Szabó Tamás (Balassagyarmati Kábel SE), Kocsis Csaba (Grundfos Tatabánya KC), Pánczél Zoltán (Balmazújvárosi KK), Zalai László (Százhalombatta KE). Ezzel a játékoskerettel elérhetőek az egri célok, azaz a bajnoki cím megnyerése.
A tavalyi év egyik bajnokaspiránsa volt a Balmazújváros. Az idei évben is ez a cél. Azonban az látszik, hogy az előző évhez képest igen nagy mozgás volt a csapat berkein belül. Több meghatározó játékos is távozott. Helyükre szerb, illetve volt NBI-es játékosok érkeztek, így erősítve az újjáépített hajdúsági alakulatot. Ami még igen meghatározó lehet a csapat életében, hogy végre elkészült a balmazújvárosi több funkciós sportcsarnok. Így a hazai szurkolók buzdítása több pluszt ad a csapatnak, és így a hazai pálya ténylegesen hazai pálya lesz.
Ha megnézzük a tavalyi bajnokságból megmaradó csapatokat, akkor nem szabad kihagyni a beharangozóból a tavalyi bronzérmes CLASS-Törökszentmiklós KE csapatát sem. A csapattól két játékos is távozott a nyári időszakban (Zöldy Tamás, Kocsis László). Azonban érkezett új játékos is a csapathoz Horváth Szilárd személyében, aki a Balassagyarmat csapatából távozott. Tárgyalások folynak egy volt NBI-es játékossal. Kis Gergely gárdájának nem kedvező a sorsolása, mivel az első fordulóban az egyik nagy riválist a Balmazújváros csapatát látják vendégül.
A Békés csapata is változáson ment át. Az egyesületet elhagyta Varsandán Áron és Győri Mátyás. Azonban helyükre fiatal motivált játékosok érkeztek. A Szeged csapatától érkezett játékosok, Szélpál András, Fekete Gergő és Felföldi Gergő. Mindhárom játékos 1992-1993 születésű. A békési alakulat a játékosok elvárásai alapján, az 5.-8. helyet tűzheti ki célul.
Ezek a csapatok voltak azok az egyesületek, akik ebben az évben is harcban állnak a dobogóért.
Az újonnan érkező csapatokról általánosságban elmondható, hogy fiatalok, ügyesek, gyorsak és ami a legfontosabb motiváltak. Megmutathatják ebben a bajnokságban, hogy mire képesek, és biztosan okoznak majd meglepetéseket a bajnoki évad során, a top csapatok ellen is.

Vissza...

 

Partnereink

Jomashop.hu

 

Hajdúnánás Város Önkormányzata

 

 

Hajdúnánási Helyi Televízió

 

SER GROUP Mélyépítő Kft.

 

 

BOCZ-N Kft.

 

MaxPower  elektronikai szaküzlet

 

 

Uniholz Kft.

 

 

Nyak-Ép Kft.Kispályás Műfüves Nonprofit Kft.

  • 4080 Hajdúnánás, Ady Endre krt.
  • Telefon: (52) 570 - 583
  • Fax: (52) 570 - 583
  • Email:

Hajdúnánás Kézilabda Sport Egyesület

  • 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 25.
  • Telefon: (52) 570 - 583
  • Fax: (52) 570 - 583
  • Email: tuzoltosag@nanaskabel.hu