Hajdúnánás Műfüves Nonprofit Kft. - www.hajdunanaskse.hu

Hajdúnánási férfi
kéziladba utánpótlás

(Kispályás Műfüves Nonprofit Kft.)

Híreink

Bravúr Mezőkövesden!

A súlyos balmazújvárosi vereséget követően, ismét egy bajnokesélyes csapat ellen lépett pályára a hajdúnánási férfi kézilabda alakulat, az NBI/B keleti csoportjának 9. fordulójában. A vendéglátó ezúttal a tavaly még az élvonalban játszó Mezőkövesdi KC volt.

A következő néhány bekezdésben a hazaiak szemszögéből olvasható a mérkőzés története. Sajnos a Hajdúnánási Televízió technikai okok miatt nem tudta rögzíteni ezt az idegenbeli sikert.

Mezőkövesdi KC - Hajdúnánás-Robzol 2000 KSE 26-26 (17-15)
Mezőkövesd, 600 néző, vezette: Bócz, Wiedemann
MKC: Kovács J. (k), Fekete L. 5, Molnár 4, Benis 3, Kleis 8, Trivkovics 3, Mazák, Nyitrai J., Kovács P. 2, Zsigmond Á. 1. Vezetőedző: Zsigmond György
HKSE: Felföldi (k), Tóth 1, Daróczi, Fehérvári, Tatai 2, Bancsók 6, Bencze, Takács, Nigrinyi 3 (1), Csonka 2, Póser 1, Csuzda 2, Madai, Oláh 3, Debreczeni 6. Vezetőedző: Hadas Sándor
Hetesek: 3/2 ill. 3/1
Kiállítás: 10 ill. 14 perc
Az eredmény alakulása: 5-2, 9-6, 10-10, 13-15, 17-15, 20-18, 20-22, 25-22, 25-25

Kellemetlen meglepetés született a bajnokság kilencedik fordulójában. A Mezőkövesdi KC csupán döntetlent játszott hazai pályán a forduló előtt két ponttal álló Hajdúnánás ellen. Pedig hazai szempontból viszonylag jól kezdődött a találkozó, hiszen a nyolcadik percben már 5-2-re vezetett a hazai csapat. Ettől kezdve viszont romlott a védekezés, Kovácsról labdák pattantak be, ami pedig kifelé jött (például Nigrinyi vagy Tatai hetese), az pedig az ellenfélhez, s a nánásiak be is lőtték a helyzetet. A gyöngyösi fiatalokkal megerősített hajdúságiak végig tapadtak a hazaiakra, akik sokat hibáztak támadásban is (Trivkovics például rendre csak másodjára tudta megfogni a labdát, már, ha sikerült), naggyá téve Felföldit a jobb alsóba tartó lövésekkel, amelyet a hálóőr rendszerint fogott. Bár a játékrész közepén, a 14. minutumban három góllal vezetett az MKC, az ellenfél villámgyorsan kiegyenlített. Sőt, a 23. percben a vezetést is átvették, a 26-ban pedig már kettővel vezettek (13-15). Az utolsó percekben azonban több kiállítást is elszenvedtek, ezt pedig kihasználták Kleisék és fordítottak. Az első félidőben kapott 15 gól hazai pályán nagyon sok volt.

A második félidőben ismét pillanatok alatt egalizált a Nánás, s bár úgy tűnt, a kövesdiek magukhoz tértek (20-18), négy perc alatt négy gólt kaptak. Támadásban rengeteg volt a rossz átadás, a technikai hiba, védekezésben pedig nem tudták tartani az Oláh-Debreczeni párost. Közben persze záporoztak a kiállítások, mindkét oldalon. Aztán egy olyan tíz perc következett, amikor úgy tűnt, helyreállt a rend, a kövesdiek öt gólt szereztek, s egyet sem kaptak. Az utolsó nyolc minutumban aztán megint semmi: az akciókban nem volt elképzelés, hiba annál inkább, s két perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás. Az utolsó periódus egyetlen kövesdi találatát Benis szerezte, de ezt a sovány előnyt nem sikerült megtartani. Fél perccel a vége előtt Nigrinyi hetesből betalált, Zsigmond György pedig időt kért. A figurát meg is valósították a kövesdiek, de Zsigmond Ádám a szélre lehúzott labdát a kapusba lőtte. A nánásiak még egy rohamra indultak a győzelemért, de csak egy időntúli szabaddobásig jutottak. Ebbe Kleis belemozdult, s piros lapot kapott, majd a blokkban landoló lövéssel véget ért a találkozó. Óriási esélyt szalasztott el a Mezőkövesd, hogy tartsa a lépést az éllovas Balmazújvárossal. Bár így is dobogón van a csapat.

(forrás: mezokovesdikc.hu)

Junior csapatunk, sajnos vereséget szenvedett. A mérkőzést a későbbiekben Labancz Mihály értékeli.

Junior mérkőzés végeredménye:

Mezőkövesdi KC - Hajdúnánás Robzol 2000 KSE       40-29

Vissza...

 

Partnereink

Jomashop.hu

 

Hajdúnánás Város Önkormányzata

 

 

Hajdúnánási Helyi Televízió

 

SER GROUP Mélyépítő Kft.

 

 

BOCZ-N Kft.

 

MaxPower  elektronikai szaküzlet

 

 

Uniholz Kft.

 

 

Nyak-Ép Kft.Kispályás Műfüves Nonprofit Kft.

  • 4080 Hajdúnánás, Ady Endre krt.
  • Telefon: (52) 570 - 583
  • Fax: (52) 570 - 583
  • Email:

Hajdúnánás Kézilabda Sport Egyesület

  • 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 25.
  • Telefon: (52) 570 - 583
  • Fax: (52) 570 - 583
  • Email: tuzoltosag@nanaskabel.hu